Elitenivå på høyt nasjonalt nivå i Hønefoss idrettsparken.

In Nyheter by Olav Høgset

Magnus Tuv Myhre, Brandbu FIK, leverte et løp på høyt nasjonalt nivå på Schjongs5er’n. Han slo den gamle løyperekord til Håkon Stavik, som ble nr. 8 i junior EM i fjor, med 40 sekunder og fikk tiden 14.29 på 5 km terreng/gateløp. Ingen løpere i distriktet har løpt fortere på et 5-km terreng/gateløp noen sine.

Shjongs5er’n ble i år arrangert under strenge smittevernregler med maks 200 deltakere, som ble fordelt over 8 startpuljer med 25 deltakere seedet i hver pulje. Arrangementet gikk bra og løperne var veldig fornøyde, og mange kunne tenke seg samme startordning når løpet går som normalt.

I herreklassen ble det løpt ekstra fort i år. Magnus Tuv Myhre satte ny løperekord, bare 2 dager etter at han ble nr. 4 i senior NM på 5000 m bane. Nr. 2 ble Even Bentzen Løvås fra Halden IL med tiden 15.54 og på 3.plass kom Mads Orø Olsen fra Team Orø Olsen.

I dameklassen var det ungdommene som tok seg av de to første plassene. Vinneren av dameklassen ble, Selma Hollås Hamborg fra Ringerike FIK, på tiden 19.08. Nr. 2 ble Hanne Jensen fra IL Holeværingen, 19.38. Begge jentene løper i klasse 14 – 15 år. Nr. 3 ble Hanne Øien, Bilia, med tiden 19.59.

Det var mange deltakere som satte personlige rekorder og det var gøy å se gleden dette skapte. Den nye selfieveggen ble et populært fotoobjekt, for å forevige dagens innsats.

Neste års Schjongs5er’n arrangeres lørdag 1. mai 2021. Velkommen til løpet!

Flere bilder ligger ute på facebooksiden vår: Foreningen Schjongsløpene

Resultater