Magnus Tuv Myhre, Brandbu FIK, leverte et løp på høyt nasjonalt nivå på Schjongs5er’n. Han slo den gamle løyperekord til Håkon Stavik, som ble nr. 8 i junior EM i fjor, med 40 sekunder og fikk tiden 14.29 på 5 km terreng/gateløp. Ingen løpere i distriktet har løpt fortere på et 5-km terreng/gateløp noen sine.

Shjongs5er’n ble i år arrangert under strenge smittevernregler med maks 200 deltakere, som ble fordelt over 8 startpuljer med 25 deltakere seedet i hver pulje. Arrangementet gikk bra og løperne var veldig fornøyde, og mange kunne tenke seg samme startordning når løpet går som normalt.

I herreklassen ble det løpt ekstra fort i år. Magnus Tuv Myhre satte ny løperekord, bare 2 dager etter at han ble nr. 4 i senior NM på 5000 m bane. Nr. 2 ble Even Bentzen Løvås fra Halden IL med tiden 15.54 og på 3.plass kom Mads Orø Olsen fra Team Orø Olsen.

I dameklassen var det ungdommene som tok seg av de to første plassene. Vinneren av dameklassen ble, Selma Hollås Hamborg fra Ringerike FIK, på tiden 19.08. Nr. 2 ble Hanne Jensen fra IL Holeværingen, 19.38. Begge jentene løper i klasse 14 – 15 år. Nr. 3 ble Hanne Øien, Bilia, med tiden 19.59.

Det var mange deltakere som satte personlige rekorder og det var gøy å se gleden dette skapte. Den nye selfieveggen ble et populært fotoobjekt, for å forevige dagens innsats.

Neste års Schjongs5er’n arrangeres lørdag 1. mai 2021. Velkommen til løpet!

Flere bilder ligger ute på facebooksiden vår: Foreningen Schjongsløpene