Det deltok nesten 700 stk. på årets løp. Nærmere bestemt 691 små og store. 324 på barneløpene og 367 med eller uten tid på 5 km.

Håkon Stavik fra Ålesund FIK løp inn til ny løyperekord, 15.09, som er 15 sekunder raskere enn den forrige rekorden til Ronny Losoa. Magnus Tuv Myhre, Brandbu FIK, løp også under den gamle rekorden og ble nr. 2 med tiden 15.12. Ronny Losoa, Sigdal FIK, ble nr. 3 på 15.38.

I dameklassen ble det også løpt raskt, men det var ingen som slo løyperekorden til Ida Bergsløkken fra Royal Sportsklubb. Vinneren av dameklassen ble, Margrete Bergane fra Konnerud. Hun brukte 17.33. Nr. 2 ble Pernille Karlsen Antonsen fra SK Vidar/Lys ski FIK, 17.48 og nr. 3 Jessica Gunnarson, SK Vidar, 17.50.

Det var mange deltakere som satte personlige rekorder og det var gøy å se gleden dette skapte. Den nye selfieveggen ble et populært fotoobjekt, for å forevige dagens innsats.

Ringerike FIK arrangerte 30 m sprint og stillelengde. Den raskeste gutten på kortsprint i Schjongslunden var Noah Vollan fra Jevnaker, som er 13 år. Han var samtidig også den som hoppet lengst i stille lengde.
Han løp 30 m på 5.09 s og hoppet 2,17 m på stille lengde.

Hos Jentene var det ikke den samme som vant på begge plasser. Jenta som hoppet lengst var Gina på 11 år. Gina hoppet 1,97 m.

Den raskeste jente var Marianne Lee Krosshøl på bare 10 år, som løp de 30 m på 5,59 s, ifølge vår tidtaker. Dernest kom Linnea Borge Nyhagen og Gina på 11 år i tiden 6,07 s.

Arne Tverrvaag som har den offisielle verdensrekorden i stillelengde var både speaker sammen med Stig Andy Kvalheim og premieutdeler.

Uten sponsorer og stand, hadde vi ikke klart å lage den fine rammen rund løpet. En stor takk til ECIT economics & IT, Hønefoss Sparebank, HQ – Trening (Tidtaking av Tom – Erik Lukkedal) , Bilia, Hytteplan, G-Sport, Ringeriksbadet, Klækken Hotell, Ringerike Osteopati Klinikk, Villmann og Fuel og Norway.

Takk til Heradsbygda Håndballklubb som dyktige funksjonærer og Hallingby Skolekorps for fin og flott musikk.

Neste år arrangeres Schjongs5er’n lørdag 2. mai.

Velkommen tilbake!

De 5 raskeste damene.

De 5 raskeste herrene.